Рубль-рупія: Індія збирається купувати енергоносії в РФ в обхід західних санкцій – FT

Четвер, 17 березня 2022, 13:42

Центробанк Індії веде первинні консультації щодо угоди з РФ про розрахунки в рублях та рупіях. Це дозволить торгувати з Росією після того, як санкції обмежили механізми міжнародних платежів.

Про це пише Financial Times.

"Переговори, які дозволять Індії продовжувати купувати російські енергоносії та інші товари, ризикують розлютити Вашингтон і його союзників, оскільки вони прагнуть покарати Москву за її війну проти України.

Впливовий банкір сказав виданню, що Резервний банк Індії консультується з урядом та держбанками, щоб оцінити масштаб необхідних платежів у рупіях та рублях, та які банки зможуть надавати такі послуги", – пише газета.

Реклама:

Джерело назвало ці приготування "підбиттям підсумків" і додало, що остаточне рішення залишається за урядом.

"Ми звернулися до уряду з проханням укласти угоду рупія-рубль. Уряд над цим працює. Думаю, дуже скоро ми це отримаємо", – сказав президент Федерації індійських експортних організацій А. Сактівел.

Міністерство фінансів Індії від коментарів відмовилося. Резервний банк Індії не відповів на запит про коментар. Державний банк Індії, найбільший державний кредитор, теж відмовився від коментарів.

При цьому президент Індійського бізнес-альянсу в Москві Семі Котвані охарактеризував можливий механізм так: "Я можу дати рублі Сбєрбанку, а вони можуть дати мені рупії в Індії".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: