У Байдена погодили додатковий експорт скрапленого газу в Європу

Четвер, 17 березня 2022, 13:08

Адміністрація Байдена дозволила додатковий експорт скрапленого газу до Європи з двох основних об’єктів на узбережжі Мексиканської затоки.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство енергетики дозволило чільному постачальнику Cheniere Energy експортувати еквівалент 0,72 млрд куб футів на день зі своїх терміналів у Техасі до Європи, зокрема до країн, які не мають угод про вільну торгівлю зі США.

Раніше термінали мали право експортувати газ лише в країни з угодами про вільну торгівлю, серед яких Канада, Мексика, Австралія та понад десяток країн Азії, Близького Сходу, Центральної та Південної Америки.

Реклама:

Видача дозволів означає, що будь-який американський проєкт з виробництва СПГ тепер має можливість експортувати весь свій ресурс у будь-яку країну, де це не заборонено законодавством або політикою США.

Законодавці США і торгові групи в енергетичній галузі раніше закликали адміністрацію Байдена збільшити експорт природного газу та нафти союзникам, оскільки Європа стикається з енергетичною кризою на тлі вторгнення Росії в Україну.

Сполучені Штати є найбільшим світовим експортером СПГ. Очікується, що до кінця 2022 року країна експортуватиме на 20% більше газу, ніж зараз, завдяки новим потужностям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: