Німецька SAF-Holland призупиняє інвестиції в РФ

Четвер, 17 березня 2022, 12:12

Німецький виробник складових для вантажного транспорту SAF-Holland зупинив інвестиції в новий виробничий майданчик в РФ.

Про це йдеться у звіті компанії про фінансові результати за 2021 рік та плани на 2022 рік.

"Пандемія COVID-19 та збройний конфлікт між Росією та Україною ускладнюють прогноз для SAF-HOLLAND, оскільки пов’язані з цим макроекономічні ефекти важко оцінити.

Правління припускає, що попит на компоненти для комерційних транспортних засобів продовжить зростати.

Реклама:

У зв’язку з військовим конфліктом в Україні та пов’язаними з ним санкціями, які були запроваджені та будуть накладені на РФ, існують ризики для SAF-HOLLAND у 2022 році. SAF-HOLLAND вирішив призупинити інвестиції в новий виробничий майданчик у Росії", – ідеться в заяві.

"Безпрецедентне зростання витрат на сировину, енергію та вантажі залишиться. На цьому фоні особливо складним буде перший квартал 2022 року", – додав гендиректор компанії Олександр Гейс.

За його словами, зараз неможливо передбачити подальший вплив війни на ланцюжки постачання, ціни на сировину та енергію, фрахтові ставки та інфляцію, а також на динаміку світового ВВП.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: