Через обстріли пошкоджено лінію електропередачі ЗАЕС: потужність двох енергоблоків зменшили

Четвер, 17 березня 2022, 10:33

Унаслідок ворожих обстрілів 16 березня було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, потужність двох енергоблоків ЗАЕС було зменшено.

Про це повідомляє "Енергоатом" в Telegram.

"16 березня 2022 року, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції.

Таким чином, з чотирьох високовольтних ліній робочою залишилася тільки одна. Відтак потужність двох енергоблоків ЗАЕС було зменшено.

Реклама:

Наразі здійснити ремонт лінії неможливо, оскільки в зоні пошкодження тривають активні бойові дії", – ідеться в повідомленні.

"Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами і вже 13-ту добу перебувають під контролем ворожих військових формувань.

Окупанти продовжують підривати на території станції снаряди та міни, що не розірвалися під час обстрілів, але роблять це здебільшого безпосередньо на місці, де знаходять такі боєприпаси. Тобто де завгодно на території майданчика станції", – додали в "Енергоатомі".

У компанії заявили, що всі шість енергоблоків Запорізької АЕС обслуговує український персонал, зміни мають можливість ротації.

Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, "проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників".

"Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал після прибуття на станцію ретельно перевіряють озброєні терористи. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою", – наглоошує "Енергоатом".

Через фактичну блокаду Енергодара продовжуються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків.

"Енергоатом" також звітує, що всі чотири АЕС України продовжують стабільно виробляти електричну енергію. Їх сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

"Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях не змінювався і перебуває в межах чинних норм.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем", – ідеться в повідомленні.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: