Літаки найбільшого в РФ вантажного авіаперевізника зупинили польоти

Четвер, 17 березня 2022, 09:52

Літаки найбільшого в РФ вантажного авіаперевізника "Волга-Днепр" повністю зупинили польоти. Європейські регулятори заборонили рейси британської та німецької авіакомпаній, що належать засновнику групи Олексію Ісайкіну.

Про це пише "Комерсант".

"Літаки групи "Волга-Днепр", найбільшого гравця на ринку авіаперевезень надважких та негабаритних вантажів, повністю заблоковані майже тиждень.

Як стало відомо, авіарегулятори Великобританії та Німеччини 10 березня заборонили діяльність двох європейських авіакомпаній, заснованих Олексієм Ісайкіним.

Реклама:

Два Boeing 747 британської CargoLogicAir припинили польоти 10 березня, 11 березня – чотири Boeing 737 німецької CargoLogic Germany", – ідеться в статті.

З посиланням на джерело видання повідомляє, що обидві компанії Ісайкін реєстрував як громадянин Кіпру, а підставою для заборони стало виявлене іноземною авіавладою його перше російське громадянство.

За словами співрозмовника, рішення про те, чи буде група переводити іноземні повітряні судна до російського реєстру, поки не ухвалене. Також немає розуміння, у якому вигляді компанія може продовжити роботу та зберегти штат.

Від коментарів у групі відмовилися.

"Усі 17 літаків авіакомпанії "Волга-Днепр" зареєстровані в російському авіареєстрі та перебувають у власності групи. З п'яти Іл-76 один борт з 24 лютого перебуває в Кейптауні.

З 12 Ан-124 один "застряг" у Торонто (Канада), зараз юристи групи намагаються зняти арешт із судна та повернути екіпаж до Росії. Ще один борт залишився в Дубаї, два – у Лейпцигу", – додає видання.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: