У РФ ставлять на паузу проєкт залізниці на 300 мільярдів рублів

Четвер, 17 березня 2022, 09:14

Уряд РФ ставить на паузу проєкт залізниці "Північна широтна хода" вартістю майже 300 млрд руб через погіршення економічної ситуації.

Про це пише "Комерсант".

Зазначається, що вже схвалені бюджетні кредити спрямують на іншу інфраструктуру.

Видання пише, що проєкт поставили на паузу через дефіцит фінансування на понад 300 млрд руб. Також є ризики залучення концесіонером позикового капіталу, свідчить протокол наради у віцепрем'єра РФ Марата Хуснулліна.

Реклама:

З огляду на обговорення "зазначено необхідність перенесення термінів початку реалізації проєкту".

"Північна широтна хода" – проєкт створення в арктичній зоні залізничного коридору, який зможе пропускати 23,9 млн тонн вантажів на рік. Загальна вартість проєкту – 292,3 млрд руб.

Проєкт ставлять на паузу "з урахуванням високих ризиків залучення фінансових ресурсів, необхідних для початку реалізації проєкту в макроекономічних умовах, що склалися".

Роботу над проєктом остаточно не зупинять. ВАТ РЗ та "Газпрому" доручено продовжувати проєктування ділянок та отримати висновок держекспертизи, а Мінтрансу – аналізувати вантажну базу з урахуванням перерозподілу вантажопотоків, у тому числі в рамках поточної зовнішньоекономічної ситуації.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: