Qualcomm зупинила продажі в РФ, Федоров попросив у неї телефони для рятувальників

Середа, 16 березня 2022, 23:36

Компанія з виробництва напівпровідників Qualcomm зупинила всі продажі в РФ та пожертвувала гроші на підтримку України – міністр Федоров попросив у компанії телефони для рятувальників.

Про це компанія повідомила у відповідь на твіт міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Раніше у середу Федоров звернувся до Qualcomm з закликом припинити продажі в РФ, адже "доки продукцію можна придбати в Росії, це непрямо дозволяє країні вбивати тисячі українців". Міністр закликав старшого віцепрезидента компанії Нейта Тіббітса зупинити всі операції та поставки в РФ.

У відповідь Федорову Тіббітс заявив, що це не так, і компанія насправді припинила продажі своїх продуктів в РФ та "виступає за мирне вирішення російської агресії проти України". У компанії зазначили, що зробили пожертву гуманітарних організаціям для допомоги Україні та подвоїли всі благодійні внески своїх співробітників.

Міністр, натомість, подякував компанії за підтримку та зазначив, що якщо компанія хоче допомогти, то може відправити свої супутникові телефони українським рятувальникам, аби вони могли комунікувати швидше.

Qualcomm – один із лідерів виробництва напівпровідників у світі. Вона володіє патентами, необхідними для роботи 4G та 5G, є один з головних постачальників чипів для Apple, а також виготовляє процесори для смартфонів таких брендів як Samsung та Xiaomi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: