Британські акціонери вимагають у французької нафтогазової компанії TotalEnergies піти з РФ

Середа, 16 березня 2022, 16:55

Два британські акціонери французької нафтогазової компанії TotalEnergies закликали вимагають у компанії піти з російських проєктів та розірвати всі зв'язки з РФ.

Про це пише Bloomberg.

Йдеться про дві британські структури - The Church of England Pensions Board та The Church Commissioners for England.

Зазначається, що TotalEnergies уже відмовилась від інвестицій у нові проєкти в РФ, але, як і раніше, володіє часткою в російській ПАТ "Новатек".

Реклама:

TotalEnergies раніше пообіцяла припинити закупівлю нафти з Росії та відмовитися від нових інвестицій у країну, але відмовилася продавати частки у ПАТ "Новатек" та інших російських проектах.

"Досі французький уряд дозволяв керівництву компанії самостійно визначати розвиток відносин із Росією після початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Проте британська сторона вимагає від компанії піти з російського ринку", - пише агентство.

Так, The Church of England опублікувала листа, в якому закликає TotalEnergies "вжити негайних заходів". Якщо ж таких кроків не буде зроблено, структура "розгляне нашу позицію як акціонерів". Йдеться про продаж частки в компанії, пише Bloomberg.

"Російський ринок для TotalEnergies є одним із пріоритетних з точки зору розширення виробництва ЗПГ. Компанії належить майже п'ята частина "Новатека", 20% акцій "Ямал ЗПГ", що виготовляє надочищене паливо.

Їй належить 10% "Арктик СПГ-2" (проєкт у процесі будівництва), частки у Харьягінському нафтовому та Термокарстовому газоконденсатному родовищах", - пояснює видання.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: