Шахові збірні РФ і Білорусі відсторонили від участі в турнірах FIDE

Середа, 16 березня 2022, 12:52

Міжнародна федерація шахів (FIDE) відсторонила шахові збірні РФ і Білорусі в турнірах під егідою організації до подальшого повідомлення.

Про це йдеться в заяві FIDE у Twitter.

Таке рішення ухвалили, "беручи до уваги поточні рекомендації МОК". При цьому шахісти з обох країн зможуть взяти участь в індивідуальних турнірах під егідою FIDE під прапором організації.

"Я вважаю, що рішення ФІДЕ є виваженим і справедливим. Ми дотримуємося рекомендацій МОК і призупиняємо участь усіх російських та білоруських команд у всіх офіційних заходах ФІДЕ.

Реклама:

Однак ми вважаємо, що гравців з цих країн не можна позбавляти можливості грати в індивідуальних змаганнях, навіть якщо їм доведеться це робити під прапором ФІДЕ.

Роль ФІДЕ – будувати мости, об’єднувати та допомагати світу ставати кращим. Спорт загалом і шахи зокрема завжди були і є чудовим інструментом для цього", – заявив гендиректор FIDE Еміль Сутовський.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: