Усі чотири діючі АЕС продовжують стабільно виробляти електроенергію – "Енергоатом"

Середа, 16 березня 2022, 09:29

Усі чотири діючі атомні електростанції України продовжують стабільно виробляти електричну енергію.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома" в Telegram.

Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

"Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях не змінювався і перебуває в межах чинних норм.

Реклама:

В умовах воєнного стану та повномасштабної агресії Росії НАЕК "Енергоатом" посилив контроль і визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими", – ідеться в повідомленні.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем.

"Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 12-ту добу перебувають під контролем їхніх військових формувань. Сьогодні вранці на території станції є близько пів сотні одиниць ворожої техніки та безліч російських військових, багато вибухівки та зброї.

Окупанти продовжують підривати на території станції снаряди та міни, що не розірвалися, коли вони її обстрілювали. Вибухи чути далеко за межами майданчика АЕС", – кажуть в "Енергоатомі".

Усі шість енергоблоків Запорізької АЕС обслуговує український персонал, є можливість ротації.

"Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників.

Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал після прибуття на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою", – наголошує "Енергоатом".

Крім того, через фактичну блокаду Енергодара є проблеми з пальним, доставкою продуктів харчування та ліків.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: