На Львівщині з’являться модульні містечка для переселенців

Вівторок, 15 березня 2022, 14:39

У територіальних громадах Львівської області побудують модульні будинки масштабного типу для тривалого проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

"У територіальних громадах Львівщини готуємо локації для розміщення переселенців і пунктів обігріву для них. На прикордонних територіях, пунктах пропуску – найближчим часом облаштуємо наметові містечка для тих, хто потребує короткострокового перебування, обігріву і відпочинку", – розповів виконавчий директор Асоціації "Рада Львівщини" Андрій Якимів.

За його словами, планується також зведення у територіальних громадах області модульних будинків масштабного типу для більш тривалого проживання. Там можуть поселити приблизно 1000 внутрішньо переміщених осіб.

Реклама:

"Передбачаємо, що в цих модульних містечках проживатимуть люди, які захочуть залишитися у територіальних громадах Львівщини надовго. Тому, переконаний, таке розширення житлового фонду є дуже актуальним. Відтак зараз працюємо в громадах, вивчаючи їх потенціал у цьому напрямку.

Крім того, на місцях оглядаємо будівлі, які можна пристосувати для тривалого проживання людей. Міжнародні партнери готові допомогти нам з будівельно-ремонтними роботами, з необхідним обладнанням тощо", – підсумував Якимів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: