УЗ починає націоналізацію російських вагонів, які перебувають в Україні

Вівторок, 15 березня 2022, 09:27

"Укрзалізниця" починає націоналізацію російських вагонів, які перебувають в Україні.

Про це повідомив у Telegram голова правління УЗ Олександр Камишин.

"Це стало можливим після підписання президентом закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ", – пояснив він.

За словами голови правління, зараз 15 тис російських вагонів стоять на коліях в Україні, вони належать 250 компаніям.

Реклама:

"Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є РФ. Далі будуть Кабмін, РНБО, указ президента та ще один закон. Процедура займе час, тож починаємо вже.

Визначення, хто з власників вагонів має в капіталі частку РФ – теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення", – додав голова правління УЗ.

Він також назвав компанії, які точно належать РФ: "ВЕБ-лізинг", "ВТБ-лізинг", "Газпромтранс", ГТЛК, "Сбербанк лізинг". Це понад 3 тис вагонів.

 

"Тепер вагони Росії працюватимуть на економіку України. Вони нам стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи (до ЄС – ЕП), які допоможуть відновити вантажну роботу", – резюмував Камишин.

Він уточнив, що українських вагонів у Росії лише 482.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: