Китайські акції в Гонконгу рекордно впали на тлі повідомлень про надання Китаєм військової допомоги РФ

Понеділок, 14 березня 2022, 21:17

Китайські акції, що котируються в Гонконгу, пережили найгірший день з часів світової фінансової кризи через побоювання щодо готовності Китаю надати військову допомогу Росії.

Про це пише Bloomberg.

Так індекс Hang Seng China Enterprises закрився з падінням на 7,2%, що стало найбільшим падінням з листопада 2008 року. Індекс Hang Sang Tech упав на 11%, що стало його найгіршим падінням з моменту запуску індикатора в липні 2020 року.

Нагадуємо:

Реклама:

Американські дипломати повідомили своїх союзників у Європі й Азії, що Китай висловив готовність надати військову допомогу Росії на тлі війни в Україні.

13 березня видання New York Times, посилаючись на джерела в американському уряді, повідомило, що Росія надіслала запит до Китаю про надання економічної та військової допомоги через труднощі у війні з Україною. У посольстві Китаю в США та в пресслужбі Кремля відхрестилися від цих заяв і заперечили, що Росія просила про будь-яку допомогу.

14 березня заплановані перемовини між представником Білого дому та високопосадовцем китайського уряду в Римі, на яких зокрема порушать питання західних санкцій проти Росії та війни в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: