Українські аптекарі просять не вірити фейкам про зачинені аптеки

Понеділок, 14 березня 2022, 18:02

Аптекарі спростовують фейки про те, що аптечні мережі в Україні припинили працювати, і українці залишилися без доступу до ліків.

Про це заявляє "Аптечна професійна асоціація України", у яку об'єдналися українські мережеві аптеки.

"Усi аптеки та аптечні мережі співпрацюють з МОЗ та великими логістичними компаніями, щоб стабільно забезпечувати цивільне населення ліками.

Проте в мережі все частіше можна побачити інформацію про начебто повально зачинені аптеки.

Реклама:

"Аптечна професійна асоціація України" категорично спростовує чисельні фейки про те, що аптечні мережі в Україні припинили працювати, і українці залишилися без доступу до медикаментів", – ідеться в повідомленні.

"Такі фейки поширюють політично зацікавлені джерела, однак ця інформація не має нічого спільного з реальністю. Звісно, проблеми є, і їх, на жаль, немало, але аптеки продовжують працювати, хоч і не всі.

У сьогоднішніх суворих реаліях українські аптекарі проявляють воістину героїчну сміливість та відданість своїй справі. Попри збої в роботі та проблеми з постачанням, дистриб’юторами та виробниками лікарських засобів, аптеки намагаються підтримувати асортимент ліків та дотримуватися графіку роботи", – кажуть в асоціації.

Головні проблеми, через які деякі аптеки зачинені:

  • Блокада міст та складів, утрудненість або неможливість доставки певних ліків у деяких містах.
  • Нестача в деяких регіонах потужностей постачальників.
  • Відсутність персоналу.
  • Розгромленість аптек в результаті бойових дій.

"У великих містах – Києві, Харкові, Миколаєві – фармацевти не можуть їхати на роботу через все місто. Саме тому в асоціації вирішили, що співробітники аптек працюватимуть у закладах, найближчих до місця проживання та місць укриття у випадку повідомлення про загрозу.

Багато аптек залишаються закритими, оскільки частина українців емігрувала в безпечніші місця, у тому числі фармацевти та медики. Тому зараз відкрито чимало вакансій, і аптечні мережі радо приймають на роботу студентів за фахом та інших спеціалістів, кваліфікація яких дотична до фармацевтики", – ідеться в повідомленні.

Заповнювати форму заявки на роботу можна за посиланням.

"Проблеми в роботі аптек є, але всі вони мають варіанти вирішення. В українців є доступ до лікарських засобів, просто зараз аптеки перестали бути в пішій доступності", – резюмують в асоціації.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: