"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Окупанти знову пошкодили лінію до ЧАЕС, яку напередодні відремонтувало "Укренерго"

Понеділок, 14 березня 2022, 12:35

Окупанти знову пошкодили лінію до Чорнобильської АЕС, яку в неділю відремонтували фахівці "Укренерго".

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

Аварійні бригади вимушені знову їхати в небезпечну зону та ліквідовувати пошкодження, кажуть у компанії.

"О 19:07 13 березня лінію поставили під напругу та почали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутича. Однак завершити ці роботи не вдалося, тому що окупанти знову пошкодили лінію", – повідомили в "Укренерго".

Реклама:

Надійне електроживлення ЧАЕС критичне з точки зору ядерної безпеки.

"13 березня ремонтна бригада "Укренерго" відремонтувала високовольтну лінію електропередачі, яка живить Чорнобильську АЕС та місто Славутич. О 19:07 лінію поставили під напругу і почали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутича.

Однак завершити ці роботи не вдалося, тому що окупанти невдовзі знову пошкодили лінію. Ремонтна бригада НЕК "Укренерго" вимушена знову їхати на окуповану територію поблизу Чорнобильської АЕС, шукати та ліквідовувати нове пошкодження", – додають у компанії.

"Укренерго" наголошує, що Чорнобильська АЕС є важливим об’єктом, який не може залишатися без надійного енергоживлення. Також від лінії, що живить атомну станцію, залежить електропостачання мешканців Славутича.

Безперешкодний і швидкий допуск ремонтних бригад "Укренерго" до цієї лінії для проведення оглядів та ремонтів украй важливий не лише для українських споживачів, а й для Європи загалом.

Адже це допоможе уникнути повторної катастрофи на Чорнобильській АЕС та зберегти життя і здоров’я людей, що можуть стати її жертвами", – ідеться в повідомленні "Укренерго".

"Навіть після успішного ремонту й чергового відновлення електропостачання на ЧАЕС не виключені нові випадки пошкоджень ліній електропостачання через ворожі обстріли та спричинені ними пожежі.

Персонал ЧАЕС, що не мав ротації з початку військової агресії, виснажений психологічно та фізично і не може якісно проводити обслуговування станції.

Єдиною гарантією безпеки ЧАЕС є повне відведення російських військ зі станції", – додали в Міненерго.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: