У Японії криптобіржам наказали дотримуватися санкційних правил проти РФ

Понеділок, 14 березня 2022, 09:38

Японська влада наказала криптобіржам не обробляти транзакції, пов'язані з криптоактивами, які підпадають під санкції щодо заморожування активів РФ та Білорусі через війну в Україні.

Про це пише Reuters.

Цей крок був зроблений після заяви Групи семи (G7) в п'ятницю, у якій ідеться, що західні країни "встановлять витрати російських діячів, які використовують цифрові активи для збільшення та передавання свого багатства".

"Серед країн G7 зростає занепокоєння, що криптовалюти використовуються російськими структурами як лазівка для обходу фінансових санкцій, накладених на країну за вторгнення в Україну.

Реклама:

У п'ятницю Міністерство фінансів США оприлюднило нові вказівки, згідно з якими американські криптовалютні фірми не повинні брати участь у транзакціях з підсанкційними особами", – пише агентство.

"Японія посилить заходи проти переказу коштів з використанням криптоактивів, що порушує запроваджені санкції", – ідеться в спільній заяві органу фінансового нагляду (FSA) та Міністерства фінансів.

За несанкціоновані платежі особам, які перебувають під санкціями, у тому числі через криптоактиви, загрожує до трьох років ув’язнення або штраф 1 млн ієн (8 487,52 дол), заявили в FSA.

За даними галузевої асоціації, 4 березня в Японії діяла 31 криптобіржа.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: