"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вторгнення РФ в Україну викликало різкий попит на золото у світі

Неділя, 13 березня 2022, 12:26

Вторгнення РФ в Україну створює страх перед інфляцією. Це викликало різкий попит на золото у світі.

Про це пише Bloomberg.

Агентство нагадує, що золото відіграє давню роль надійного притулку в часи воєн та криз.

"Вторгнення Росії в Україну призвело до різкого зростання цін на все – від нафти і газу до пшениці та металів, викликаючи побоювання щодо інфляції та загрожуючи глобальному зростанню.

Реклама:

Це спонукає інвесторів звідусіль, від Відня і Сінгапуру до Нью-Йорка, купувати золото, вартість якого зросла до 2 070,44 дол за унцію. Це близько до рекорду, досягнутого під час пандемії", – пише видання.

З початку 2022 року ціни на золото зросли майже на 10%. На підвищеному попиті заробляють торговці дорогоцінними металами.

Засновник Philoro Edelmetalle Рудольф Бреннер розповів, що продажі в його мережі зросли втричі, а в магазинах шикувалися черги. "Люди купують усе", – сказав він.

У перший тиждень вторгнення РФ в Україну продажі золота і срібла в Сінгапурі виросли на 235%, сказав засновник Silver Bullion Pte Грегор Грегерсен.

За словами виконавчого директора Empire Gold Buyers у Нью-Йорку Джина Фурмана, клієнти віддають перевагу зливкам, а не готівці.

Агентство додає, що ажіотаж роздрібних інвесторів навколо фізичного золота призвів до високих цінових надбавок, що є ознакою дефіциту товару.

Щоб отримати злиток вагою 1 унція, покупцям доводиться платити до 100 дол понад спотову ціну.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: