ЄС хоче змінити правила для криптовалют – може заборонити Bitcoin та Ethereum

Неділя, 13 березня 2022, 11:38
 
unsplash

У Євросоюзі розробили зміни до роботи криптовалют, які можуть де-факто заборонити використання таких цифрових валют як Bitcoin та Ethereum.

Про це повідомляє Bloomberg.

Криптоактиви, що випускаються або торгуються в ЄС, "повинні підпорядковуватися мінімальним стандартам екологічної сталості та мати план для забезпечення відповідності" цим вимогам. Комітет з економічних і валютних питань голосуватиме за законопроєкт у понеділок.

Частини щодо мінімальних стандартів екосталості та наявності плану, пише Bloomberg, є змінами, внесеними в останню хвилину, аби обмежити або заборонити використання цифрових валют, які працюють за так званим механізмом "доведеної роботи". Тобто, Bitcoin та Ethereum.

Реклама:

Цей механізм є одним із основних, що управляють блокчейном Bitcoin. Майнери надають комп’ютерну потужність мережі, яка захищає та обробляє блокчейн, і отримують винагороду в біткойнах за свій внесок.

Представники криптоіндустрії висловлюють побоювання, що така норма може повністю заборонити використання Bitcoin та Ethereum у Європі, адже розробити такий план на базі механізму "доведеної роботи" неможливо.

"Ми закликаємо вас усіх зв’язатися зі своїми членами Європейського парламенту та повідомити їм, що ви виступаєте проти заборони біткойнів в Європі", – написав у своєму Twitter Паскаль Готьє з Ledger, одного з найбільших постачальників криптовалютних гаманців.

Нагадуємо:

ЄС опрацьовує нові заходи, аби не дозволити Росії використовувати цифрові активи для ухилення від санкцій.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: