"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ і Білорусь відсторонили від участі в Універсіаді-2022

Неділя, 13 березня 2022, 09:06

Керівний комітет Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) заявив, що російські та білоруські спортсмени не братимуть участі в змаганнях та заходах FISU як мінімум до кінця 2022 року.

Про це йдеться в заяві федерації.

Ця ж заборона стосується й офіційних осіб національних федерацій цих країн. Федерація засудила російське вторгнення в Україну за сприяння Білорусі.

Раніше були скасовані два студентські чемпіонати світу FISU в Росії та чемпіонат світу FISU серед студентів у Білорусі, заплановані на 2022 рік.

Реклама:

"Кубок світу FISU серед студентів з єдиноборств та пов’язані з ним заходи, також заплановані на 2022 рік, не будуть проведені в Росії", – ідеться в заяві FISU.

Крім того, російські та білоруські спортсмени не візьмуть участь у літній Універсіаді, яка пройде з 26 червня по 7 липня в Ченду.

FISU також створила спеціалізований фонд для надання фінансової підтримки українській університетській спортивній спільноті.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: