НБУ закликав FinCEN Мінфіну США почати розслідування проти компаній з російським капіталом

Субота, 12 березня 2022, 18:14

Нацбанк закликав бюро Мінфіну США Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) почати розслідування проти міжнародних компаній з російським капіталом.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

НБУ звернувся до в. о. директора FinCEN Гімамаулі Дас "з проханням розпочати превентивні розслідування щодо податкових резидентів та підприємств, що підпорядковуються резидентам Росії в усьому світі, з метою запобігання поширенню міжнародного тероризму".

У зверненні НБУ йдеться, зокрема, про компанії з російським капіталом, що використовують долари та фінансові інструменти в еквіваленті національної валюти США в усьому світі, сплачуючи податки до бюджету країни-агресора.

Реклама:

НБУ також закликав FinCEN попередити банки та інші фінансові установи (США, Великобританії, Швейцарії, країн ЄС), які обслуговують російський капітал, про можливі санкції, що можуть бути застосовані до них як до співучасників фінансування міжнародного тероризму.

"Війна Росії проти України супроводжується жахливими терористичними актами проти мирних жителів нашої держави. Безумовно, згодом трагедії, що відбуваються в нашій країні, будуть розглянуті Гаазьким трибуналом і визнані ним злочинами проти людства та актом геноциду українського народу.

Але наразі ми звертаємося до вас з проханням реалізувати превентивні заходи для запобігання збільшенню кількості жертв серед мирного населення", – заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) – бюро Міністерства фінансів США, яке збирає та аналізує інформацію про фінансові операції з метою боротьби з відмиванням коштів у США та за кордоном, фінансуванням тероризму та іншими фінансовими злочинами.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: