Як працюють мобільні мережі – звіт Держспецзвʼязку

Субота, 12 березня 2022, 17:55

Оператори мобільного звʼязку та інтернет-провайдери в Україні продовжують надавати послуги електронних комунікацій. Наявні перебої зі звʼязком повʼязані із перенавантаженням мереж.

Про це йдеться у звіті Держспецзв'язку станом на 17:00 12 березня.

"У населених пунктах, де раніше спостерігалися проблеми з доступом українців до мобільного звʼязку та інтернету, після проведення відновлювальних робіт вже наявний і стабільно працює у Сумській, Харківській, Херсонській області", - йдеться у повідомленні.

При цьому, проблеми із забезпечення послугами електронних комунікацій спостерігаються у районах проведення інтенсивних бойових дій, зокрема у містах Мелітополі, Бучі, Ірпені, смт Ворзель, Гостомель.

Реклама:

Відновлення мобільного звʼязку та доступу до інтернету у цих місцях буде забезпечено після припинення бойових дій та деокупації цих районів, кажуть у відомстві.

"Наявні перебої зі звʼязком повʼязані із перенавантаженням мереж. Радимо громадянам раціонально користуватися мобільним звʼязком та інтернетом", - пояснили у Держспецзв'язку.

"Окрім того, мобільні оператори здійснюють кіберзахист своєї інфраструктури, адже ворог робить систематичні атаки на ресурси українських операторів. Зокрема, за минулу добу фахівцями Vodafone були зафіксовані 2 DoS-атаки з ІP-адрес країни-ворога, зокрема мобільних операторів: Мегафон, МТС, Sweden, TeliaSonera та ін. Атаки були заблоковані системами захисту компанії.

АТ "Укртелеком" відновлено інтернет-послуги у Херсонській та Миколаївській областях. Через наслідки бойових дій тимчасово відсутні інтернет-послуги у Луганській, Чернігівській та Сумській областях. Ведуться роботи по відновленню", - йдеться також у звіті.

Також, оператор зняв обмеження швидкості доступу до інтернету в усіх областях, окрім Сумської - там пріоритет надається на критичні потреби ЗСУ та обʼєктам критичної соціальної інфраструктури.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: