Фонд гарантування хоче виплачувати відшкодування вкладникам віддалено

Субота, 12 березня 2022, 17:29

Фонд гарантування вкладів фізосіб розглядає технічні та законодавчі можливості виплат гарантованого відшкодування вкладникам Промінвестбанку та "МР банку" віддалено.

Про це повідомила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладників фізосіб Наталія Рудуха агентству "Інтерфакс-Україна".

"Фонд спільно з банками-агентами вивчає технічні та законодавчі можливості організації виплати гарантованого відшкодування без відвідування відділень банків-агентів на картку банку-агента через кабінет, якщо вкладник має там рахунок", – сказала Рудуха.

Вона додала, що фонд також напрацьовує порядок виплати коштів з урахуванням запроваджених Нацбанком обмежень на зняття готівки в межах 100 тис грн на день.

Реклама:

Розрахунок з вкладниками буде здійснюватися через автоматизовану систему фонду, завдяки якій отримати кошти можна в Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, ПУМБ, "Ідея банку", "Правекс банку", "Альфа банку", Кредобанку, ТАСкомбанку, банку "Південний", "Універсал банку" та Банку інвестицій та заощаджень.

Вказується, що виплати почнуться після формування реєстрів вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: