Українська армія знищила російської техніки на 5 мільярдів доларів

Субота, 12 березня 2022, 16:58
 
Знищений російський танк на Луганщині
getty images

Українська армія від початку російського вторгнення знищила 2 593 одиниці ворожої техніки, яка оцінюється 5 млрд дол або 700 млрд руб.

Про це йдеться в оцінці "Forbes Україна".

Серед цієї техніки – 58 літаків, 83 гелікоптери, 363 танки та 1 205 бойових броньованих машин (ББМ).

У грошовому вимірі 47% загальних втрат припало на літаки та гвинтокрили, 29% – на танки, 14% – на ББМ. Зокрема, зруйновані танки коштували Росії 1,5 млрд дол, ББМ – 0,7 млрд дол, літаки та гелікоптери – 2,4 млрд дол.

Реклама:

Поки невідомі марки всіх збитих літаків. РФ використовує Су-25 за 11 млн дол, Су-30 – за 33 млн дол, Су-34 – за 36 млн дол. ЗСУ також збили два великі десантні літаки Іл-76 під Васильковом і Кропивницьким. Вартість кожного – 86 млн дол.

 
Максим Золоєдов/Forbes Україна
 

Forbes зазначає, що оцінка приблизна, а вартість техніки взята з відкритих джерел.

Також видання не включало до розрахунку вартість випущених по Україні ракет. Лише балістичні ракети "Іскандер" та крилаті ракети "Калібр", які застосовують російські війська, коштують загалом близько 3 млрд дол.

Українська армія також захоплює танки, бронетранспортери та іншу техніку російської армії.

"Укроборонпром", який їх ремонтує та переоснащує, відмовився дати точну кількість захопленої техніки, але повідомив виданню, що це "велика кількість", і що трофеї "швидко" стають до бою на боці українських військових.

"Якщо пошкоджено частину корпусу чи гусеничний хід, це оперативно можна вирішити, проблем з необхідними комплектуючими в нас нема, – каже радник голови "Укроборонпрому" Владислав Криклій. – Ми зафарбовуємо елементи, які вказують на те, що це російська військова техніка".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: