"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд дозволив продавати імпортні продукти без маркування українською мовою

Субота, 12 березня 2022, 13:29

Кабмін дозволив продавати імпортні продукти та корми без маркування українською мовою.

Про це йдеться у постанові №234 від 9 березня.

"Ми робимо все, щоб постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану були стабільними. Від цього залежить насамперед баланс харчових продуктів, виробництво м’ясомолочної продукції та продовольча безпека держави.

Ліквідували бюрократичні перепони, які в умовах війни гальмують ввіз імпортних продуктів", - заявив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Реклама:

Відповідно до постанови, оператори ринку харчових продуктів, оператори ринку кормів можуть здійснювати реалізацію харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної.

Крім цього, маркування харчових продуктів і кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога, може бути викладене мовою, відмінною від державної.

"У разі закриття потужностей внаслідок воєнних (бойових) дій оператори ринку можуть використовувати залишки упаковки або тари для харчових продуктів і кормів за призначенням на інших потужностях, які виробляють аналогічні харчові продукти та корми", - додав Лещенко.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: