"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС накладе санкції на російську металургію

П'ятниця, 11 березня 2022, 20:37

Європейський союз запровадить нові санкції проти РФ найближчими днями після угоди країн Великої сімки. Зокрема йдеться про нових людей та компаній зі сталеливарної промисловості, виробників військової продукції та технологій, а також компаній, які надають фінансові та інвестиційні послуги.

Заява опублікована на сайті ЄС.

"Я висуваю пропозиції щодо санкцій більшої кількості осіб та більшої кількості компаній, які відіграють активну роль або підтримують людей, які підривають суверенітет України російським урядом.

З цими санкціями ми продовжимо переслідувати олігархів, еліту, пов'язану з режимом, їхні сім'ї та відомих бізнесменів, які залучені до секторів економіки, які забезпечують режим суттєвим джерелом доходу", - заявила голова Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

Реклама:

Вона додала, що, зокрема, ЄС заборонить імпорт основних товарів чорної металургії з Росії, що, за її словами, позбавить Кремль мільярдів євро доходів від експорту.

ЄС також запропонує широку заборону інвестиції ЄС в енергетичний сектор Росії. "Це може охоплювати всі інвестиції, передачу технологій, фінансові та інші послуги з розвідки та видобутку енергії на нафтових та газових родовищах", - йдеться у заяві.

Нагадуємо:

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс повідомила, що у зв'язку із ситуацією навколо України країни G7 готують проти Росії новий пакет санкцій.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: