Українські медіагрупи просять ЄК накласти санкції на всі російські телеканали

П'ятниця, 11 березня 2022, 17:50

Найбільші медіагрупи України та інші представники медіаринку просять Європейську комісію накласти санкції на всі російські телеканали та заборонити їхнє мовлення на території ЄС.

Відповідний відкритий лист, адресований президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн та віцепрезиденту Європейської комісії Вірі Йоуровій.

Серед підписантів – "1+1 media", StarLight Media, "Медіа група Україна", Inter Media Group, Міністерство культури та інформаційної політики, "Детектор медіа".

Медіагрупи також просять рекомендувати європейським провайдерам замість російських телеканалів включати українське телебачення, яке транслює марафон "Єдині новини", зокрема англійською мовою, оскільки міжнародна спільнота повинна мати безперебійний доступ до об'єктивної та чесної інформації про події в Україні.

Реклама:

За словами підписантів, російські телеканали у своїх сюжетах виправдовують війну РФ в Україні, приховують реальні масштаби військових дій та своїх втрат, дискредитують владу України та міжнародних партнерів.

У документі відзначається позитивний вплив відключення мовлення каналів RT та "Спутник" на території західної та східної Європи та західної частини Росії.

Водночас медійники підкреслюють, що вплив інших контрольованих державою-агресором каналів, які досі присутні на європейських супутниках (RT News, RTR Planeta, Rossiya 24, NTV Mir, Soyuz, 8 kanal International, Pobeda International, 1 Kanal Europa та RT France), має руйнівний ефект для інформаційної безпеки всього світу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: