Жодних гарантій безпеки: DigiCert призупинила видачу сертифікатів для доменів, пов'язаних з РФ і Білоруссю

П'ятниця, 11 березня 2022, 17:09

Компанія DigiCert призупинила видачу та перевипуск усіх типів сертифікатів безпеки для доменів, пов’язаних з РФ та Білоруссю.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

"Серед іншого це стосується призупинення видачі та переоформлення сертифікатів для доменів верхнього рівня, пов’язаних з країною-окупантом та її поплічником, зокрема .ru, .su, .by, .рф та інших, а також для організацій з адресами в Росії чи Білорусі. Крім того, DigiCert наразі не приймає платежів у рублях", – ідеться в повідомленні.

"Жодних гарантій безпеки. Росіяни та білоруси користуватимуться місцевими інтернет-ресурсами на свій страх і ризик. Адже вся інформація про них, включаючи дані банківських карток, можуть стати доступними як місцевим органам нагляду (що для цих країн є нормою), так і звичайним шахраям", – додають у відомстві.

Реклама:

Як пояснюють у Держспецзв'язку, наявність у сайту сертифікату SSL/TLS було підтвердженням того, що йому можна довіряти, і що передані через цей сайт дані чи інформація із заповнених форм буде в безпеці.

"Відтепер передавання даних через російські сайти перетворюється на російську рулетку", – додають там.

"DigiCert зупиняє видачу нових та перевипуск усіх типів сертифікатів безпеки в росії. Окупант швидко втрачає всі інструменти і технології XXI сторіччя", – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: