Deutsche Bank не йде з РФ, бо це "суперечить їхнім цінностям"

П'ятниця, 11 березня 2022, 16:11

У німецькому Deutsche Bank заявили, що не виходять з РФ, бо це "суперечить їхнім цінностям".

Про це заявив виконавчий директор Крістіан Сьюінг у записці до співробітників Deutsche Bank, передає Reuters.

"Нас часто запитують, чому ми не повністю виходимо з Росії. Відповідь полягає в тому, що це суперечить нашим цінностям", – сказав Сьюінг.

"У нас є клієнти, які не можуть виїхати з Росії за одну ніч", – додав він.

Реклама:

Агентство додає, що така позиція банку викликала різку критику з боку низки інвесторів та політиків, які звинувачують Deutsche Bank у тісних зв’язках з Росією.

Так, інвестор Білл Браудер, який багато років проводив кампанії з викриття корупції в РФ, сказав, що позиція Deutsche Bank "повністю суперечить міжнародній діловій спільноті і призведе до негативної реакції, втрати репутації та бізнесу на Заході".

"Я буду здивований, якщо вони зможуть зберегти цю позицію, оскільки ситуація в Україні продовжує погіршуватися", – сказав він у коментарі Reuters.

Колишній депутат Бундестагу і відомий борець з фінансовою злочинністю Фабіо Де Масі зазначив, що Deutsche Bank має тісні зв’язки з російською елітою, багато з представників якої зіткнулися із санкціями, і що ці відносини повинні припинитися.

Відповідаючи на критику свого рішення залишитися, Deutsche Bank повторив заяву, що дотримуватиметься санкцій і "уважно стежить за ситуацією". Там додали, що банк може адаптувати свій підхід "за потреби".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: