"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ відмовилася від участі у Раді фінстабільності – вона визначає фінансову політику світу

П'ятниця, 11 березня 2022, 00:19

Представники Росії "погодилися не брати участь" у засіданнях Ради фінансової стабільності, яка визначає глобальну фінансову політику.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на співрозмовника.

Напередодні Банк міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, BIS) призупинив участь центрального банку Росії у діяльності організації. У BIS розташований секретаріат Ради.

До складу Ради входять представники двох десятків наймогутніших країн світу. У Росії три місця, які займають її заступник міністра фінансів і два найвищих посадовці центрального банку. 

Реклама:

Більшість країн мають лише двох членів правління, які визначають пріоритети та політику глобального фінансового регулювання.

Видання пише, як напередодні декілька співрозмовників зазначали, що Росії було б незручно перебувати за столом Ради у ході обговорення того, як захистити світову фінансову систему від цунамі санкцій проти Росії.

Нагадуємо:

Банк міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, BIS) призупинив участь центрального банку Росії у діяльності організації.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: