Окупанти вторглися на об'єкти ГТС, є загроза постачанню газу в Україні та Європі – Оператор ГТС

Четвер, 10 березня 2022, 12:47

В Операторі ГТС України заявили, що російські окупанти вторглися на об’єкти ГТС: є загроза транспортуванню газу в Україні та ЄС.

Про це йдеться в заяві компанії.

"Оператор ГТС України повідомляє про спроби російський військових та озброєних угруповань "ЛНР" потрапити на територію компресорних станцій Новопсков Луганської області, Куп’янськ Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об’єктів ГТС.

Компанія наголошує, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі (ЄС – ЕП) і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні", – наголошують у компанії.

Реклама:

ОГТСУ вимагає, щоб військові та озброєні угрупування "негайно залишили території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС".

Зазначається, що про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронним органам, уповноваженим органам державної влади та ПАТ "Газпром".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: