Україна потребує оперативних супутникових знімків: звернулася до космічних агентств і компаній

Вівторок, 1 березня 2022, 16:44

EOS Data Analytics Макса Полякова разом з Кабінетом міністрів закликає компанії та космічні агентства, які мають супутникові знімки, підтримати Україну супутниковими даними в режимі реального часу.

Про це повідомила пресслужба компанії.

EOSDA у вівторок закликала всі організації, які працюють з дистанційним зондуванням Землі, надати актуальні знімки України та Східної Європи в режимі реального часу з високим чи середнім розширенням з оптичних чи радарних супутників компанії EOSDA.

Компанія допрацювала свою платформу, щоб мати можливість у реальному часі аналізувати військову ситуацію, аби рятувати життя людей. Опрацьовані та проаналізовані дані будуть передані українським військовим та гуманітарним організаціям.

Реклама:

EOSDA потребує оперативних та актуальних даних, щоб доносити інформацію та релевантну аналітику щодо ворожих військ та заходів доозброєння (особливо дозаправлення) вночі та попри хмарність, що неможливо при використанні знімків з оптичних супутників. 

Знімки з оптичних супутників, які наразі доступні в Україні, малопридатні. Вони часто перекриті хмарами, були зроблені понад 72 години назад чи з обох причин.

Зауважується, що деякі провайдери даних можуть стикнутися з обмеженнями в роботі з приватною компанією в Україні. 

"У такому випадку ми з’єднаємо постачальників даних з Михайлом Федоровим, міністром цифрової трансформації України, а також з іншими представниками уряду та органів безпеки, щоб дані передавалися їм та/або ініціювалося подальше опрацювання інформації силами EOSDA", – ідеться в заяві.

Засновник компанії Макс Поляков пояснює, що "застарілі оптичні супутникові знімки використовуються для цілей PR та як докази військових злочинів для майбутніх розглядів у міжнародному кримінальному суді. Україні потрібні практичні дані, щоб мати можливість рятувати мільйони невинних людей і суверенітет країни".

Компанія звертається до IAI, Iceye, Capella, Канадського та Європейського космічних агентств, Німецького аерокосмічного центру для надання даних радіолокаційного дистанційного зондування, а також Planet, MAXAR, Airbus, SIIS, Space View, Blacksky для надання знімків з оптичних супутників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: