Ryanair зупинив продаж квитків з Харкова та Херсона: можлива причина

Вівторок, 8 лютого 2022, 20:30 -
 
unsplash

Лоукостер Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона, на сайті неможливо обрати дату.

Про це відомо з сайту Ryanair, профільний ресурс avianews.

Дату неможливо обрати на будь-який рейс з двох українських міст, водночас рейси з Києва, Одеси та Львова відбуваються за розкладом. Доступних рейсів немає на весь час, доступний для перегляду на сайті.

Причина наразі невідома, ЕП намагається дізнатися деталі. В онлайн-службі підтримки компанії зазначили, що не володіють інформацією щодо бронювань. Водночас у разі, якщо доступних рейсів немає на жоден час, маршрут найімовірніше скасували. 

Реклама:

В коментарі ЕП в аеропорту Харкова повідомили, що їм не надходила жодна інформація про скасування рейсів з боку Ryanair. Водночас бронювання квитків неможливе.

 
скріншот еп

Доповнено 17:55. Фахівець в аерокосмічній галузі Богдан Долінце розповів ЕП, чим може бути зумовлене таке рішення компанії. Він пояснив, що скасувати рейси авіакомпанія може або на підставі внутрішньої оцінки ризиків, або згідно рішення авіаційної адміністрації конкретної країни. 

Наразі авіарегулятори таких попереджень не здійснювали, тож "формально юридичної підстави припиняти польоти немає". Водночас Долінце зауважив, що наразі компанія не скасувала рейси, а припинила продаж квитків на них. 

У разі, якщо авіакомпанія самостійно ухвалює рішення скасувати рейси, вона зобов’язана повернути пасажирам вартість квитків та виплатити компенсацію для тих, чиї рейси скасували в останній момент.

Таким чином компанія мінімізує кількість проданих квитків, за які потенційно може знадобитися виплачувати компенсацію. 

Долінце припустив, що обмеження продажів може бути пов’язане з близьким розташуванням аеропорта Харкова до кордону з Росією, а Херсона – до адміністративної межі тимчасово окупованого Криму. Це зумовлено їхньою близькістю до зон "проведення навчання" РФ, тобто скупчення військ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: