Граєш в онлайн-гру – блокуєш сайти ворога: львівські програмісти створили DDOS-гру

Понеділок, 28 лютого 2022, 09:57

Львівські ІТ-спеціалісти створили браузерну онлайн-гру для допомоги Україні в боротьбі з російською агресією. Це аналог відомої гри "2048" – числова головоломка, для розгадування якої необхідні лише базові знання арифметики.

Гра створена таким чином, що кожен "хід" гравця наближує сайти РФ до блокування, йдеться в повідомленні.

Один гравець за одну годину гри надсилає близько 20 тис запитів для блокування сайтів, що обслуговують армію РФ. Точний список цих сайтів не оголошується в цілях безпеки ініціативи.

"Завдяки простій механіці гра є простим способом допомоги і доступна навіть для дітей, підлітків та всіх, хто не має спеціальних навичок для боротьби з агресією РФ", – кажуть розробники.

Реклама:

Що потрібно для участі?

Мати доступ до інтернету.

Зайти на сайт playforukraine.live.

"Просто залиште відкритою цю сторінку на своєму комп'ютері або смартфоні, щоб вона автоматично навантажувала сайти агресора.

Якщо ви граєте з території України, обов’язково потрібно використовувати VPN. Якщо граєте з інших країн, використання VPN не є обов’язковим", – пояснюють програмісти.

Кількість атак буде в рази вища при використанні desktop-версії (ПК, ноутбуки).

Для кого гра?

"Гра для всіх, але ми найбільше прагнемо таким чином залучити дітей і підлітків. Ми знаємо, що молоді люди прагнуть допомогти Україні перемогти, але часто не знають, як це зробити.

Ця гра допоможе їм використати свій час з користю для спільної перемоги. Тому просимо не лише грати в гру, але і долучати друзів і знайомих по всьому світу", – закликають розробники.

Які сайти будуть атакуватися?

Програмісти кажуть, що головна ціль – сайти, які обслуговують російську армію.

"Ми не хочемо попереджати ворога про наші конкретні цілі, тому список сайтів не публікуватимемо. Також працюємо над завданнями від IT ARMY of Ukraine", – пояснюють вони.

Розробники додають, що якщо грати на комп'ютері, ефект буде сильнішим.

"Навіть якщо ти просто відкриєш сторінку в браузері і залишиш її – атака буде відбуватися", – запевняють вони.

Розробники додають, що це безпечно.

"Ми ніяк не шкодимо твоєму браузеру. Ми лише генеруємо постійний торрент автоматичного трафіку для атак на таргетовані веб-сторінки, що робить їх недоступними. Але обов’язково включи VPN, якщо ти в Україні, щоб приховати своє IP", – попередили вони.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: