ЄС вводить санкції проти Білорусі: зупиняє імпорт пального та не продаватиме технології

Неділя, 27 лютого 2022, 19:21

Євросоюз запроваджує санкції проти режиму Лукашенка та вводить торговельні обмеження на мінеральні палива, залізо та технології.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заяви у ході пресконференції.  

Фон дер Ляєн заявила, що режим Лукашенка є "співучасником безжального нападу на Україну", а відтак блок запроваджує санкції проти Білорусі.

Обмеження зосередяться на найбільш важливих секторах економіки. "Це зупинить їхній експорт продукції від мінерального пального до тютюну, дерева, цементу, заліза, сталі", – заявила президентка ЄК. 

Реклама:

Крім того, ЄС розширює обмеження проти Росії і на Білорусь щодо високотехнологічного експорту, який використовується, зокрема, у військовій галузі. Це попередить ризик обходу Росією запроваджених проти неї санкцій.

Санкції ЄС торкнуться також тих білорусів, які допомагають Росії вести війну проти України.

Нагадуємо:

Раніше, влітку 2021 року, ЄС вже запроваджував секторальні санкції проти Білорусі через примусову посадку літака Ryanair у Мінську.

До того моменту Білорусь відповідала за третину всього імпорту нафтопродуктів до країн ЄС, що оцінюється у 1,1 мільярда доларів. У близько 700 млн доларів оцінювалися поставки білоруського пального до Британії. Для Білорусі це вагома стаття торгівлі, що займає понад 6% всього експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: