Зеленський просить відключити РФ від Visa та Mastercard: "Це геноцид моїх людей"

Неділя, 27 лютого 2022, 11:11
 
getty images

Володимир Зеленський звернувся до платіжних систем Visa та Mastercard із закликом відключити Росію від послуг компаній.

Відповідне звернення опублікувала народна депутатка з фракції "Слуга народу", членкиня податкового комітету Вікторія Кінзбурська.

"Російська Федерація почала брехливу та ганебну військову атаку на нашу країну. Наша армія та громадяни захищають Україну – нашу країну – до останнього", – пише президент.

"Проте ми потребуємо вашої допомоги: у 2022 році технології є найкращою відповіддю танкам, гранатометам та ракетам. Відтак я екстрено закликаю вас заблокувати всі платіжні сервіси Visa та Mastercard як у межах РФ, так і поза її кордонами, на всіх без винятків випущених у Росії картках", – закликав Зеленський.

Реклама:

Президент просить компанії не ігнорувати жахливі нелюдські трагедії, які відбуваються в Україні, підтримати нашу країну з метою припинення жорстоких вбивств та заради збереження демократії та незалежності.

"Ба бальше, дозволяючи і надалі транзакції в Росі, ви підтримуєте фінансування військових злочинів, скоєних РФ, які зараз жорстоко вбивають українців та фактично здійснюють геноцид моїх людей", – підсумовує президент.

Він переконаний, що такий крок з боку платіжних систем буде "перемогою демократичного вільного світу над кривавим авторитаризмом, свідками якого ми є".

Це ж звернення опублікував депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк і зауважив, що податковий комітет парламенту планує виступити із схожим зверненням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: