"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відмовилася від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі

Субота, 26 лютого 2022, 21:55

Міненерго України відмовилося від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі після завершення роботи в ізольованому режимі. Відповідний наказ підписав міністр енергетики Герман Галущенко.

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, автономна робота української енергосистеми протягом 24-26 лютого пройшла успішно.

"Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого.

Реклама:

Водночас ворог відкоригував наші плани. Сьогодні підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів.

Я планую звернутися до міністрів енергетики європейських країн щодо сприяння в прискоренні ухвалення рішення про приєднання української енергосистеми до європейської.

Технічно і технологічно ми довели нашу спроможність. Політично – слово за урядами європейських країн", – написав він.

Він додав, що енергосистема України має достатній резерв потужності і продемонструвала свою стійкість.

Зараз працюють десять блоків АЕС, працює гідрогенерація, а теплові електростанції як державної, так і приватної форми власності наростили достатній запас вугілля для успішного закінчення опалювального сезону та забезпечують вироблення необхідного обсягу електроенергії та регулювання потужності.

Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем РФ, Білорусі та мережі ENTSO-E в рамках підготовки до синхронізації з європейською ENTSO-E здійснювався 24-26 лютого 2022 року.

Робота в ізольованому режимі – випробування, яке проводиться в межах підготовки до синхронізації об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

Воно передбачене угодою про умови майбутнього об’єднання української та європейської енергосистем і має два етапи: зимовий та літній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: