Пакет санкцій ЄС у разі вторгнення включає "Північний потік-2" – канцлер Австрії

Понеділок, 21 лютого 2022, 19:50 -
 
getty images

Пакет санкцій, підготовлений Європейським Союзом у разі вторгнення Росії в Україну, включає заходи проти газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив у понеділок канцлер Австрії Карл Негаммер, його цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

"Тоді (у разі вторгнення  Росії) сертифікацію (газопроводу) буде призупинено. У цьому немає жодних сумнівів. Тому це означає, що "Північний потік-2" є частиною санкцій", - сказав Негаммер на пресконференції в понеділок.

Негаммер додав, що підготовлені Євросоюзом санкції можуть бути "активовані одним натисканням кнопки", а обхід цих санкцій "неможливий" або "по можливості ускладнений" завдяки гарній підготовці Єврокомісії, додає австрійське видання Der Standard.

Реклама:

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде також активований режим санкцій, якщо Путін визнає незалежність ОРДЛО, Негаммер сказав, що "режим санкцій узгоджується в межах Європейського Союзу, тому я прошу у вас розуміння, що тут не буде окремих думок".

До цього від європейських політиків також лунали заяви про можливість зупинки проєкту "Північний потік-2" у разі нападу РФ на Україну.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок говорила, що у разі російського вторгнення в Україну газопровід "Північний потік-2" може потрапити під санкції Заходу.

Про те, що газопровід "Північний потік-2" не буде запущено в роботу, говорив і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: