УЗ запустила модернізовану електричку з Харкова на Донеччину

П'ятниця, 18 лютого 2022, 13:15 -

 

"Укрзалізниця" презентувала створення кластера приміських сполучень на сході України із центром у Харкові, у перший рейс відправився інклюзивний електропоїзд за маршрутом Харків - Бахмут - Харків.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

"На шляху прямування він проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що поїзд курсуватиме щоденно, крім вівторка, та відправлятиметься з Харкова о 09:22, прибуватиме до Бахмута о 13:57.

З Бахмута поїзд відправлятиметься о 14:45, прибуватиме до Харкова о 19:25.

У рамках кластера також курсують електропоїзди за маршрутами Костянтинівка - Харків, Харків - Краматорськ та Харків - Слов’янськ.

 

"Нещодавно ми запустили "Слобожанський експрес", який курсує з Харкова до Попасної та з Харкова до Ворожби та забезпечує зручне сполучення мешканцям трьох областей.

Створення кластера приміських сполучень на сході України, зокрема запуск оновленого електропоїзда за маршрутом Харків - Бахмут, - це черговий важливий крок до покращення залізничного сполучення в цьому регіоні", - заявив голова правління УЗ Олександр Камишін.

 

У компанії додали, що на маршруті Харків - Бахмут - Харків курсуватиме електропоїзд, який щойно пройшов модернізацію на Київському електровагоноремонтному заводі.

У його складі 10 вагонів, у яких встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального оповіщення пасажирів.

 

Також поїзд пристосований для перевезення маломобільних верств населення та має місця для розміщення велосипедів.

Економічна правда

Економічна правда запустила власний YouTube-канал. Слідкуйте за нашими відеоматеріалами тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: