"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ексголова "Оператора ринку" виписав сам собі премії на 2 мільйони: НАБУ завершило розслідування

П'ятниця, 11 лютого 2022, 11:35 -
 
Володимир Євдокімов
фото: EXPRO

НАБУ завершило розслідуванння у справі незаконних виплат премій ексдиректору ДП "Оператор ринку" - йдеться про Володимира Євдокімова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, у 2019-2020 роках ексглава "Оператора ринку" "незаконно заволодів коштами державного підприємства" через видання наказів про виплату йому заохочувальних виплат на загальну суму 2,15 млн грн.

Йдеться про Володимира Євдокімова, який в той період очолював держпідприємство. У грудні 2021 року йому повідомили про підозру.

Реклама:

"Стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і скерування його до суду", - додають в НАБУ.

У бюро зазначають, що зібраних матеріалів достатньо для початку процесу відшкодування збитків, завданих ДП "Оператор ринку" діями екскерівництва.

"Для цього держпідприємство може подати цивільний позов у рамках кримінального провадження. Національне бюро неодноразово звертало увагу ДП на необхідність почати цей процес.

Однак, позов й досі не подано, що суперечить інтересам держави, яка втрачає можливість своєчасного відшкодування завданої майнової шкоди", - йдеться в позиції НАБУ.

Нагадаємо:

У грудні 2021 року детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру раднику міністра енергетики та ексдиректору "Оператора ринку" у заволодінні 2 млн грн.

У період 2019-2020 років держпідприємство "Оператор ринку" очолював Володимир Євдокімов. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: