"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Земельний гід

Про ринок землі: все, що треба знати

Кабмін затвердив порядок консервації земель: що передбачає

Середа, 19 січня 2022, 15:30
 
фото: укрінформ

Кабмін на засіданні 19 січня затвердив порядок консервації деградованих, малопродуктивних і техногенно забруднених земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним.

Про це повідомив у Telegram прем'єр Денис Шмигаль.

"Наразі мільйони гектарів перебувають у зношеному стані. Клімат змінюється, тому для ефективного землекористування земельні ресурси також повинні змінюватися та відновлюватися. Там де був степ, наприклад, наразі виникає необхідність збільшення лісистості, зокрема задля захисту ґрунту", - заявив Шмигаль.

Також уряд схвалив Концепцію державної цільової програми використання та охорони земель.

Реклама:

"Програма спрямована на те, щоб подолати проблему надмірного негативного та необдуманого впливу на земельні ресурси, що призводить до різного роду забруднень, виснаження та деградації", - додав прем'єр.

Відповідно до пояснювальної записки до постанови про консервацію земель, визначаються засади консервації техногенно забруднених земель, на яких неможливо отримати екологічно чисту продукцію і перебування на яких є небезпечним для здоров’я людини.

Крім цього, порядок визначає організаційні засади проведення консервації деградованих і малопродуктивних земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним і економічно неефективним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: