Україна цьогоріч планує підписати чотири угоди про вільну торгівлю

Середа, 12 січня 2022, 13:28
 
unsplash

На 2022 рік очікується підписання угод про вільну торгівлю з 4 країнами, а також – підготовка до підписання угоди про "промисловий безвіз" з ЄС.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час засідання уряду 12 січня.

Він зазначив, що одним з ключових акцентів в напрямку розширення експорту є підготовка до підписання "промислового безвізу" з Євросоюзом, а також оновлення торговельних додатків Угоди про асоціацію.

Крім того, заплановано підписання угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною, Тунісом, Канадою, Йорданією. Також цьогоріч очікується оновлення угоди зі США.

Реклама:

Укладення "промислового безвізу" визнає, що Україна є промислово розвинутою державою, де продукція виробляється відповідно до стандартів ЄС щодо якості та безпечності такої продукції. Угода дозволить виробникам продукції отримувати всі необхідні сертифікати для експорту в Україні.

Нагадуємо:

Міністерство економіки очікує на початок формульних переговорів з ЄС щодо угоди про відповідності та прийнятність промислової продукції у 2022 році.

Згідно першого звіту експертів місії ЄС українська законодавча база має високу відповідність із базою ЄС, цей етап є вагомим на шляху до укладання "промислового безвізу".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: