НБУ змінив положення про винагороду керівників банків

Субота, 25 грудня 2021, 13:22
 
ФОТО НБУ

Національний банк вніс зміни до постанови, якою встановлені вимоги щодо винагород членів правління та наглядової ради банків. 

Про це йдеться на сайті регулятора, повідомляється у публікації Soe Weekly.

Тепер визначено принципи формування політики винагороди банку, як внутрішнього документу банку. Передбачено, що політика винагороди має визначати практику застосування фіксованої та змінної частини винагороди, а також виплати в разі звільнення. 

Органом банку, відповідальним за затвердження та перегляд політики винагороди, а також контроль за її реалізацією, є наглядова рада банку.

Реклама:

Також розширено коло осіб, які мають обов’язково підпадати під дію відповідної постанови. Крім членів наглядової ради та правління банку, НБУ поширив дію постанови також на "впливових осіб", які не є членами органів управління банку, таких як:

  • керівник підрозділу внутрішнього аудиту;
  • головний ризик-менеджер;
  • головний комплаєнс-менеджер;
  • керівник окремого підрозділу із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення,
  • інша особа, професійна діяльність якої має значний вплив на профіль ризику банку (визначається банком самостійно відповідно до критеріїв, визначених у політиці винагороди). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: