"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укренерго" отримала мільярдний збиток у третьому кварталі: причина

Понеділок, 13 грудня 2021, 09:53
 
getty images

За січень-вересень 2021 року НЕК "Укренерго" отримала 2,7 млрд грн збитку, лише за третій квартал – 3 млрд грн.

Про це повідомляє Марлін з посиланням на звіт про виконання фінплану підприємства.

Цьогоріч компанія після збитків 2020 року тимчасово вийшла на прибутки, і за підсумками півріччя заробила 306,7 млн грн. Проте збиток третього кварталу призвів до фінансового результату за січень-вересень у 2,7 млрд грн.

Для порівняння, за 9 місяців минулого року збиток компанії становив 28,5 млрд грн, що майже вдесятеро вище за цьогорічний показник. 

Реклама:

Серед причин збитковості в компанії називають сезонне збільшення генерації відновлювальних джерел енергії, перед якими "Укренерго" має спеціальні зобов’язання. 

На вересень 2021 року підприємство мало 77 млрд грн фінансових зобов’язань та забезпечень, частина з яких були зобов’язаннями саме перед виробниками відновлювальних джерел енергії. 

"Укренерго" входить до сфери управління Міністерства енергетики. З серпня 2020 року посаду голови правління обіймає Володимир Кудрицький. 

Згідно фінансового звіту місячна зарплата керівника компанії становить 1,1 млн грн, члена правління – 576 тис грн, менеджера середньої ланки – 55 тис грн, а працівника – 27 тис грн. Загалом, на оплату праці 8 038 осіб компанія витрачає 261 млн грн в місяць.

Нагадуємо:

За три квартали 2021 року сума чистих збитків підприємств Міністерства енергетики сягнула 6,2 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: