Президент анонсував запуск економічного паспорта українця

Середа, 1 грудня 2021, 10:55
 
фото: оп

Президент Володимир Зеленський заявив, що до 10 грудня внесе законопроєкт про економічний паспорт українця.

Про це він сказав у посланні до Верховної Ради.

"Я хочу подякувати Верховній Раді України – вчора ми проголосували дуже важливий податковий закон № 5600, який збільшує ренту: плату за використання природних ресурсів. Ми спрямуємо ці кошти на наших дітей.

Тому до 10 грудня вперше за всю історію я внесу законопроєкт про економічний паспорт українця", - підкреслив президент.

Реклама:

За його словами, відповідно до законопроєкту, ці кошти – плата за використання наших надр – накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України.

"По досягненні повноліття діти зможуть використати ці накопичення для отримання освіти чи купівлі власного житла. Завдяки цим двом законам нарешті наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей. І це теж буде вперше за роки нашої незалежності", - додав Зеленський.

Нагадаємо:

Влітку 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що кожна українська дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр, а також зазначив, що за рішенням РНБО почався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що незабаром на персональному рахунку кожного неповнолітнього українця будуть накопичуватись кошти за користування та видобутку надр країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: