PROMOTED

МХП потрапив в п’ятірку лідерів Рейтингу компаній України, що впроваджують «зелені» технології та виявився єдиним представником агросектору

Четвер, 4 листопада 2021, 13:25 -

 
МХП

Видання ЕкоПолітика склало рейтинг компаній, які найбільше інвестували у екомодернізацію у 2021 році. До переліку потрапили такі компанії: ДТЕК ВДЕ, Кліар Енерджі Груп, Регіональна газова компанія, ГК "Укртепло", МХП, Нафтогаз, EDS-Engineering Recycling Solutions, UDP, Renewables, KNESS.


Ключовим елементом для МХП у біоцеркулярній економіці є енергонезалежність. У 2013 році було введено в експлуатацію комплекс з виробництва біогазу ПрАТ "Оріль-Лідер", а у 2019 році агрохолдинг запустив першу чергу найбільшого в Європі біогазового комплексу "Біогаз Ладижин" (потужність – 12 МВт).  Крім того, компанія активно розвиває напрям енергоефективності і в своїх закордонних активах – в Словеніїї, в компанії Perutnina Ptuj. Загальна потужність цих комплексів складає 18,5 МВт.

Агроіндустріальний холдинг МХП — один з національних лідерів у сфері розвитку зеленої енергетики та виробництва енергії з відновлюваних джерел. В МХП вже активно реалізовує конкретні кроки, які полягають у впровадженні інновацій, використанні відновлювальної енергетики, реалізації моделі циркулярної економіки, використанні нових технологій енергоефективності. Амбітна ціль: стати кліматично нейтральною та енергонезалежною компанією до 2030 року. Тобто, всі енергетичні ресурси, які потрібні для власного виробництва будуть продукуватися всередині компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"