Євробонди ДТЕК Ахметова впали після слів Зеленського про державний переворот

П'ятниця, 26 листопада 2021, 16:52
 
фото дтек

Євробонди "ДТЕК Енерго" обвалилися на 13,3% після заяви президента Зеленського, щодо причетності Ріната Ахметова до можливого державного перевороту.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg Terminal, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УП.

Після падіння котирувань єврооблігацій "ДТЕК Енерго" з погашенням у 2027 році на 13,3%, воно пом'якшилося до "мінус" 11,6%. Це сталося одразу після заяви Зеленського про зв’язок Ахметова з можливим державним переворотом в Україні.

Бізнес "зеленої" енергетики "ДТЕК ВДЕ" з погашенням у 2024 році впали на 0,5%, та згодом практично відновилися. 

Реклама:

Металургійний бізнес Ахметова, компанія "Метінвест", також зазнав падіння курсу, який впав на 1,4%.

У коментарі УП радник Єрмака Михайло Подоляк зазначив, що "це є прямим наслідком того, що зв’язок великого бізнесу з політикою. Будь-які небезпечні політичні ставки великих бізнесменів можуть вкрай негативно позначитись на бізнес-активах таких бізнесменів та на бізнес-амбіціях".

Нагадуємо

Президент Володимир Зеленський каже, що отримав інформацію про можливу підготовку державного перевороту на 1-2 грудня в Україні, і що в це питання готовий включитися олігарх Рінат Ахметов.

Він також опосередковано звинуватив Ахметова у тому, що його компанії шантажують владу погрозами енергетичної кризи чи відключення опалення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: