Кабмін може виділити 100 мільйонів компенсації авіакомпаніям за евакуаційні рейси у 2020 році

Середа, 24 листопада 2021, 11:50
 
Олександр Кубраков
Getty Images

Мінінфраструктури подало на розгляд Кабміну проєкт постанови про виплату українським компаніям 104 млн грн компенсацій за здійснення евакуаційних рейсів у період пандемії COVID-19 у 2020 році.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр Олександр Кубраков.

"Ми вже внесли цей документ до Кабміну і розраховуємо на його ухвалення. Там 104 млн грн – це вся сума, яку винна держава з минулого року. І зараз, якщо не помиляюся, нам вдалося нарешті зняти всі питання, які мало Міністерство фінансів", - сказав Кубраков.

Міністр висловив сподівання, що протягом кількох тижнів після ухвалення Кабміном рішення всі кошти будуть виплачені.

Реклама:

Відповідно до тексту проєкту, який є у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", для отримання бюджетних коштів українським авіаперевізникам до 10 грудня 2021 року потрібно направити до Мінінфраструктури заявку та підтверджуючі документи з розрахунками про здійснення порожнього міжнародного рейсу з України та завдані збитки за відповідний рейс.

"На підставі поданих заявок Мінінфраструктури протягом 10 днів наказом затверджує розподіл бюджетних коштів та в межах існуючих бюджетних асигнувань проводить розрахунки з авіаперевізником щодо компенсації видатків", - йдеться у документі.

При цьому, за наявності заборгованості авіаперевізника з аеронавігаційного обслуговування перед "Украерорухом", з аеропортового обслуговування в міжнародних аеропортах "Бориспіль" та "Львів" ім. Данила Галицького, за державними зборами до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних видатків на авіадіяльність та участь України у міжнародних авіаорганізаціях бюджетні кошти, які мають бути йому компенсовані, можуть бути спрямовані лише на погашення заборгованості до кінця цього бюджетного року.

Раніше у Мінінфраструктури планували надати цільову допомогу держаеропортам на створення знижкових програм для авіакомпаній, які брали участь в евакуації українців під час першої хвилі локдауну.

Читайте також: Буде трясти до 2024 року: як авіакомпанії пережили рік пандемії і які плани щодо України

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: