4 мільйони українців завантажили Covid-сертифікати у "цифрі"

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 15:35
 
дія

Українці отримали в цифровому форматі 4 мільйони сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19, завантаживши їх за допомогою застосунка чи порталу "Дія".

Джерело: Telegram "Дія" та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова 

Дослівно Дія: "Уже 4 мільйони Covid-сертифікатів згенеровано в Дії! Вакцинуйтеся та генеруйте Сovid-сертифікати в застосунку й на порталі Дія! Щоб і "червоної" зони не боятися, і подорожувати безпечно".

Пряма мова Федорова: "4 мільйони українців вже успішно згенерували ковідні сертифікати. 24/7 працюємо разом із командою МОЗ, щоб спростити процеси, покращити якість даних у реєстрі.

Реклама:

Ми бачимо кожну проблему з номерами партій вакцин, відсутністю коректної інформації про вакцинацію. Лікарі неймовірно перевантажені роботою, і ми намагаємося автоматизувати для них процеси.

Щодня приймаємо рішення, запускаємо оновлення, що їх вирішують. Найближче велике оновлення – вирішення всіх складнощів із Дія.Підпис".

Деталі: Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я про вакцинацію, станом на ранок 29 жовтня в Україні 9 790 278 людей можуть мати Covid-сертифікати.

"Зелений сертифікат" про проходження повного курсу щеплень може мати 7 292 521 людина, а "жовтий сертифікат" про перше щеплення – ще 2 497 757 осіб.

Передісторія: 

19 серпня Європейський Союз офіційно визнав українські Covid-сертифікати в застосунку "Дія". Після цього завершили тестування – і сертифікати стали доступні для завантаження. Наприкінці серпня було майже 300 тисяч завантажень, а 13 вересня – понад 600 тисяч.

13 вересня Кабінет міністрів запровадив жовті та зелені Covid-сертифікати – вони засвідчують першу дозу та обидві дози вакцинації відповідно. 

З 24 вересня на порталі "Дія" стало можливо згенерувати Covid-сертифікат у PDF-форматі і роздрукувати його.

Із 27 жовтня "жовтий" сертифікат про щеплення 1 дозою вакцини проти Covid-19 можна завантажити на порталі "Дія" і роздрукувати за допомогою електронного підпису (КЕП).

Поліція відкрила майже 870 кримінальних проваджень за фактами шахрайства та підробки Covid-документації, 92% із них стосуються підробки документів. Більше 70 проваджень стосуються лікарів чи працівників медлабораторій.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: