Уряд розширив програми доступних кредитів "5-7-9%" та іпотеки під 7%

Четвер, 28 жовтня 2021, 12:57

Мінфін додав програму "доступного фінлізингу" та розширив програму "Доступних кредитів 5-7-9%" та іпотеки під 7% для підтримки підприємців.

Відповідну постанову від 21 жовтня опублікував уряд, повідомило Міністерство фінансів.

Також запроваджується державна програма фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП).

Фінлізинг: визначається механізм надання часткової компенсації фактичних витрат на сплату базової винагороди за договорами фінансового лізингу до рівня 5 або 7, або 9 відсотків річних.

Реклама:

"Доступні кредити 5-7-9%": відтепер кредит до 1 млн грн без застави під 12% можуть отримати ФОПи з річним доходом до 50 млн грн. Такий кредит може бути забезпечено поручительством.

"Доступна іпотека під 7%": з програми вилучили вікові обмеження щодо предмету іпотеки. Виняток – нерухомість в обласних центрах із чисельністю населення понад 1 млн, що мають бути прийняті в експлуатацію або реконструйовані не раніше, ніж протягом десяти років.

Також збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20% на 40% від нормативної площі, яка оплачується позичальником самостійно.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: