Земельний гід

Про ринок землі: все, що треба знати

Як працює ринок землі та які є проблеми: головне з круглого столу

Вівторок, 26 жовтня 2021, 20:15
 
фото МІнагрополітики 

Що показали перші сто днів після відкриття ринку землі та з якими проблемними питаннями стикаються учасники ринку - ці та інші питання обговорили під час круглого столу 26 жовтня.

Круглий стіл щодо 100 днів роботи ринку землі ЕП провела спільно із представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні та "Центром прикладних досліджень".

Що обговорили на заході:

  • Що можна сказати за результатами перших 100 днів відкриття ринку: оцінка результатів, чи є вони закономірними?
  • Чи готові власники землі продавати, наскільки добре вони розуміють земельне законодавство та чого бояться?
  • Що здорожчує угоду і чому послуги нотаріусів є настільки дорогими сьогодні?
  • Чому продавці паїв повинні сплачувати податки і хто понесе відповідальність за несплачені податки? Що кажуть Податкова і Нотаріальна палата?
  • Коли нарешті буде переглянуте питання визначення експертної грошової оцінки, яка іноді є аномальною і здорожчує безпідставно в рази розмір податків?
  • Коли буде змінена процедура реалізації земельних ділянок для садівництва і городництва, присадибних ділянок, яка з 1 липня значно ускладнилась?

Реклама:

Хто брав участь:  Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, Анатолій Мірошниченко, перший заступник голови Держгеокадастру, Інна Бернацька, Нотаріальна палата України, Денис Башлик, співзасновник інвестиційного об’єднання Land Club, голова Держгеокадастру (2019-2020), Тім Петерс, керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, Андрій Каракуц, голова ГО "Центр прикладних досліджень", Дмитро Дєнков, головний редактор "Економічної правди".

Більш детально про те, як ефективно продавати землю, можна подивитись в нашому відеоматеріалі,  почитати все більш детально – в пояснювальній статті

Все про землю читайте в рубриці "Земельний гід".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: